In een Persoonlijke Cursus krijg je les op de manier die jou het beste ligt

  Hoe werkt het?

Bij een Persoonlijke Cursus ben je de enige cursist. Wat je wilt leren, hoeveel lessen je volgt, hoe lang je er over doet, het is helemaal aan jou. Je krijgt les in het tempo dat jij prettig vindt. Wat vlotter als het kan, wat rustiger als het nodig is.

  Is het iets voor jou?

Een Persoonlijke Cursus wordt vaak gekozen door mensen die ander werk krijgen, een nieuwe baan zoeken, zich willen omscholen naar bureauwerk, of gewoon beter willen worden in een bepaald programma.

  Hoeveel lessen wil je?

Een les duurt anderhalf uur. Lang genoeg om veel te leren, kort genoeg om fris te blijven. Om de basis van een programma onder de knie te krijgen, heb je twee lessen nodig. De meeste cursisten doen vier of meer lessen. Maar één les kan ook.

  Waar heb je les?

In Henks comfortabele lesruimte in Hoorn zitten jij en Henk tijdens de les aan één tafel, maar wel op anderhalve meter afstand van elkaar. Mondkapjes zijn beschikbaar. Heb je liever online les? Dat kan natuurlijk ook.

  Wat zijn de kosten?

Een Persoonlijke Cursus kost € 75,00 (btw-vrij) per les van anderhalf uur. Dit is inclusief lesmateriaal en een persoonlijk certificaat. Je ontvangt na de cursus een factuur en zo nodig vooraf een offerte voor je werkgever.

  Wanneer begin je?

Als je denkt dat een Persoonlijke Cursus iets voor jou kan zijn, bel je Henk (06 12 805 770) en bespreek je je wensen. Als je wilt kun je meteen een datum en tijd voor je eerste les afspreken. Meestal kun je al binnen een week beginnen.

Wat wil je leren?

Computer

Kun je de documenten en andere bestanden die je nodig hebt altijd snel terugvinden? Weet je de weg in het Startmenu? Kun je probleemloos kopiëren en plakken? Over zulke vragen gaat het in de les Computer.

Word

Word is misschien wel het gemakkelijkste programma op de computer. Document openen, tikken en je hebt tekst. In de lessen Word leer je wat er nog meer mee kan, hoe je dat handig doet en hoe je bekende Word-ergernissen voorkomt.

Excel

Met Excel kun je veel doen: rekenen, overzichten maken, lijsten bijhouden en natuurlijk fraaie grafieken maken. Het is alleen geen programma waarbij je meteen ziet hoe je iets aan moet pakken. Maar dát – en meer – leer je in de lessen Excel.

Outlook

Outlook wordt het meest gebruikt voor e-mail. Ook adresboeken, agenda’s en to-do-lijstjes kun je er in bijhouden. In de lessen Outlook oefen je met de functies die jij wilt gebruiken en leer je tijd besparen door ze slim te combineren.

PowerPoint

Bij PowerPoint denk je al gauw aan saaie dia’s vol met tekst. Dat hoeft niet. Met kleuren, vormen, foto’s, geluid, weinig tekst en je eigen creativiteit maak je informatieve en leuke presentaties, YouTube-filmpjes of reclamespots.

WordPress

Veel websites zijn gemaakt met het populaire WordPress (ook deze website). Om zo’n site te onderhouden hoef je geen expert te zijn. Wil je er meer mee, dan komt er toch wel wat bij kijken. In een of meer lessen WordPress leer je wat en hoe.

Ervaringen

Word Vervolg was een fijne cursus

De cursus Word Vervolg was een fijne cursus, met veel informatie gericht op onze behoefte, zoals efficiënt samen kunnen werken aan documenten. Henk beheerste de materie volkomen en kon alle vragen van mij en mijn collega duidelijk beantwoorden.

Hetty Bugter, Gemeente Hollands Kroon

De cursus ging stap voor stap: heel fijn!

Omdat ik altijd wat moeite met computers heb, meldde ik mij aan bij Henk. We begonnen met Word en daarna deden we Excel. Henk legde mij alles met veel geduld stap voor stap uit. Ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen, wat mij helpt bij het vinden van een nieuwe baan.

Irma Biegstraaten, ABN AMRO